måndag 24 oktober 2011

Fakta om WubbaNub

Berättade ju i förra inlägget att vi har köpt en WubbaNub napp till Ebba för att testa om den är så bra som det skrivs om. Såhär står det på http://babylooba.se/ där man kan köpa en sådan napp:

Gosedjur och napp i ett!

Den här underbara amerikanska uppfinningen har snabbt gjort stor succé och finns på över 2000 sjukhus världen över. Wubbanub består en soothie-napp i silikon som sitter ihop med ett litet gosedjur. Babyn kan därför lätt greppa tag i det mjuka gosedjuret och själv föra nappen till munnen vilket gör att man som förälder slipper många sömnlösa nätter.

Soothie-nappen är gjord av hållbart medicinskt silikon som är både latex-, BPA-, och ftalatfri och många sjukhus använder dessa nappar bl.a för prematurbarn då nappen och gosedjuret gör barnen lugna och harmoniska.

Nappen är perfekt anpassad för den lilla babyns mun och är gjord i en enda del vilket betyder att inga bakterier kan gömma sig mellan några springor och nappen kan därför lättare hållas ren. Nappen har dessutom två hål på ovansidan av nappens kant vilket gör att det kommer in luft mellan nappen och babyn och sugstunden blir bekvämare.

Gosedjuret är ca 15 cm långt och dess vikt, form och storlek är noggrant uträknat för att babyn ska kunna hålla det nära sin mun oavsett om babyn ligger på rygg, sidan eller sitter i babysitter/barnvagn.

Passar från nyfödd/prematurbarn och upp till ca 12 månader.

Vi har prövat den litegrann och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den. Det står att bebisen själv ska kunna släppa nappen för att sedan hitta igen den och kunna fortsätta suga. Det fungerar då inte för Ebba, hon kanske är för liten? Men ibland fungerar nappen skitbra, vissa gånger då hon har skrikit och inget har hjälpt så har vi testat gett hennes Wubbanappen och hon har blivit lugn. Men andra gånger har den inte fungerat.. Men Ebba tycker om att hålla i nallen medan hon snuttar på nappen. Samma sak som att hon tycker om att man håller en hand på hennes bröst/mage när hon har vanlig napp. Antar att nallen ska ge samma känsla för barnet? Nappen går tyvärr inte att ta bort från nallen men går att rengöra ändå.
Tycker nappen/nallen är mysig och för det mesta verkar Ebba också tycka det :)

1 kommentar: