onsdag 22 augusti 2012

Såå gott


55 g rumsvarmt smör
115 g farinsocker
2 stora ägg
115 g vetemjöl
½ tsk bikarbonat
25 g kakao
1 ¼ dl creme fraiche

125 g mörk choklad
2 msk strösocker
1½ dl creme fraiche
1. Sätt ugnen på 180 grader. Placera 8 stora eller 12 mindre muffinsformat i en muffinsplåt (eller ställ dubbla formar på en plåt)
2. Rör smör, socker, ägg, mjöl, bikarbonat och kakao slätt med en elvisp i en stor skål. Tänk på att inte röra för länge. Vänd ner creme fraiche med en sked. Fördela smeten i pappersformarna.
3. Grädda muffinsarna i ca 20 minuter eller tills de har höjt sig och känns fasta. Låt kallna på galler.
4. Glasyr: Bryt ner choklad i en skål och smält över vattenbad. Rör om då och då. Låt chokladen svalna något. Vispa sedan ner socker och creme fraiche. Bred eller spritsa glasyren över muffinsen och ställ in i kylskåp så att glasyren stelnar innan servering. Dekorera gärna med hyvlad choklad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar