tisdag 17 april 2012

Vad kan det vara?

Pratar om Ebbas lilla sömnproblem som har kommit och varit nu en stund. Tycker det har varit lite konstigt eftersom hon har sovit bra på nätterna förut och vi har alltid kört på med samma kvällsrutin. Sen plötsligt började hon vakna på natten flera gånger, låg vaken timme efter timme. Oftast glad och väldigt aktiv. Har såklart googlat (what else?) runt lite och kanske hittat lite förklaringar.

Hittade detta på babycenter.com

6-9 månader
Nya sömnproblem kan också vara förknippade med stora steg i kognitiv och motorisk utveckling. Ungefär vid den här tiden lär sig din bebis att sitta själv, rulla runt, krypa och kanske till och med dra sig upp till stående. Det är inte ovanligt att barn absorberas så av sina nya färdigheter att de finner det svårt att sluta träna dem vid läggdags och kanske t o m bestämmer sig för att "pröva en gång till" om de vaknar upp på natten.
Både jag och Anton tror att detta kan vara anledningen. Hon är OTROLIGT aktiv under dagarna, hon kryper, sätter sig på rumpan, kryper igen för att sedan dra sig upp mot något.

Det jag har märkt är att hon på natten vänder sig på mage och ställer sig upp på alla fyra (i sömnen), vilket gör att hon vaknar. Hon rör sig otroligt mycket  i sömnen också. Så det är nog inte otroligt att hon vill öva lite på natten.

Bästa tipset för detta var bara att fortsätta med rutinerna så skulle det gå över.......Så det är bara att härda ut med sömnbristen! jaja, tur att tiden går fort och att det är snart sommar :)

Men vi älskar ju såklart Ebba även fast hon sover dåligt på nätterna! (ifall någon trodde något annat)

Våran lilla apa!






1 kommentar:

  1. Haha så söt lillapan är :) Ja det är säkert så att hon vaknar upp på natten och tänker, ah nu ska jag träna lite! tänk om man kunde vara lika duktig :)

    SvaraRadera